Reus, guardonat al certamen Viles Florides per la qualitat de l’enjardinament públic

Dimarts, 15 Setembre, 2015 - 12:00

Reus ha estat reconegut per la seva política d’enjardinament i millora de l’espai urbà que impulsa la regidoria de de Via Pública i Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus. Hipòlit Monseny, regidor de l’àrea, va recollir el passat 9 de setembre el guardó de la convocatòria 2015 de Viles Florides.

Viles Florides, és un moviment impulsat per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya per a fomentar la millora de l’espai verds a tots els nivells, des de les grans infraestructures públiques o privades fins als espais d’àmbit particular, com escoles, casals, centres cívics, comerços, restaurants, jardins i balcons domèstics. La idea, similar al concurs Villes et Villages Fleuris que se celebra a França des de fa més de 50 anys, és atorgar un distintiu, la Flor d’Honor, a aquells municipis que destaquin pel seu compromís amb els espais verds, la cura del medi ambient a través dels espais enjardinats i la millora de l’espai urbà.

Les Viles Florides són aquells municipis que destaquen per l’actuació real, conscient i de llarga durada en matèria d’enjardinament i millora de l‘espai urbà i la qualitat de vida dels seus habitants. Les Viles Florides que, segons criteri d’un jurat especialitzat, reuneixin aquestes condicions, podran obtenir el distintiu Flor d’honor (de una a cinc), que els certifica com a municipis florits.

Reus ha obtingut dues flors d’honor en la primera convocatòria que es presenta. La ciutat es va adherir enguany al programa que distingeix les ciutats per la presència i qualitat de les plantacions de flors i vegetació als seus espais públics.

Hipòlit Monseny, regidor de Via Pública i Medi Ambient, afirma que «és una satisfacció que professionals del sector de la jardineria reconeguin l’esforç i la tasca que fem des de l’Ajuntament de Reus per millorar la qualitat de vida de la ciutadania i la imatge de la ciutat amb parcs, intervencions florals i de jardineria de qualitat».