L'Ajuntament intensifica les mesures de control de població de coloms

Dimecres, 5 Agost, 2015 - 10:00

La regidoria de Via Pública i Medi Ambient ha portat a terme aquest dimarts una nova acció de control de la població de coloms a la ciutat, aquesta vegada a través d'una captura de diversos exemplars. Aquestes accions es realitzen periòdicament per regular el nombre de coloms i evitar-ne la proliferació excessiva.

La zona del parc de Mas Iglesias i l'entorn de l'estació d'autobusos ha estat aquest dimarts l'escenari de la darrera captura amb xarxa de coloms, un dels sistemes autoritzats per la normativa vigent que utilitza l'Ajuntament de Reus per controlar la presència d'aquesta espècie a la ciutat. Segons les dades disponibles a 15 de juliol de 2015, l'Ajuntament havia realitzat durant els primers sis mesos de l'any un total de 3.534 captures de coloms.

En el marc de la campanya de control d'aquestes aus, el primer semestre es van localitzar 7 persones alimentadores habituals de coloms, es van inspeccionar més de 50 arbres i es van retirar més de 25 nius. També es van inspeccionar 6 immobles i es van realitzar 8 visites a ciutadans que havien informat de problemes ocasionats per coloms.

Sistemes diversos
Els dispositius de captura i prevenció de la proliferació de coloms que s'utilitzen a Reus són diversos i inclouen les captures; la intervenció sobre persones que alimenten coloms a través de la Guàrdia Urbana; la inspecció, sanejament i tancament d'immobles afectats per colònies de coloms; neteges periòdiques de l'arbrat i nius i visites d'inspecció i atenció a la ciutadania.

Tal i com recorda el regidor de Via Pública i Medi Ambient, Hipòlit Monseny, “la densitat de coloms a Reus és equiparable a la de qualsevol altra ciutat de la seva mida i fins i tot és menor que en algunes ciutats importants properes o la mateixa Barcelona”. Tot i això, hi ha punts concrets amb acumulació d'aquests animals que sovint està relacionada amb la presència de persones alimentadores, l'existència immobles abandonats que permeten viure i criar als coloms i els punts de niument de difícil accés.

Hipòlit Monseny explica que les mesures per millorar la situació tenen a veure amb la intensificació de les captures, fer l'inventari dels immobles afectats, tot implantant un procediment d'urgència per instar al sanejament i tancament; la neutralització dels alimentadors; l'establiment d'un pla de neteja de l'arbrat i els nius i l'inventari dels punts problemàtics on realitzar captures.