L'Ajuntament engega de manera simultània la redacció de la nova Ordenança de Mobilitat i la revisió del Pla de Mobilitat Urbana

Dijous, 1 Octubre, 2020 - 00:00

La Comissió Especial de Mobilitat Sostenible ha celebrat aquest dimecres, 30 de setembre la seva primera reunió executiva després de la sessió de constitució del passat mes de juliol amb dos acords rellevants en l'àmbit de la mobilitat sostenible a Reus: l'impuls a la redacció d'una nova Ordenança municipal de Mobilitat i l'inici del procés per a la revisió del Pla de Mobilitat Urbana de Reus.

La presidenta de la comissió, la vicealcaldesa Noemí Llauradó, afirma que “els dos projectes responen a la necessitat d’impulsar una mobilitat on convisquin amb normalitat i sostenibilitat diverses maneres de moure’s per la ciutat, des de les més tradicionals a les que han entrat en escena els darrers anys: el pla, a partir de la planificació de les infraestructures de mobilitat i l'ordenança a partir de la regulació de l'ús de la mobilitat pels espais urbans, especialment amb criteris de sostenibilitat. Engegar els dos processos de manera simultània permetrà crear sinergies entre els equips de treball per donar major validesa i solidesa als dos documents”.

En aquest sentit, la Comissió Especial de Mobilitat Sostenible ha aprovat l’inici de la licitació de la revisió del Pla de Mobilitat Urbana, en els termes plantejats des de Govern de Reus. Els canvis que s’han produït des de la redacció del l'actual Pla, el 2010, fins ara en relació a les modalitats de transport, mobilitat més sostenible, tendència a la reducció del vehicle privat,  irrupció de noves mobilitats, etc... fan que sigui necessària la revisió del document per establir una guia correcta de mobilitat adaptada a les circumstàncies actuals i, especialment, als reptes en matèria de sostenibilitat. La intenció de Govern d’implementar el Pla Específic de la Bicicleta és un aspecte que es tindrà en compte en aquesta revisió.

La contractació dels serveis per a la revisió de l’actual Pla de Mobilitat Urbana de la ciutat de Reus sortirà properament a licitació amb un pressupost de 70.000 euros.

De manera simultània, la Comissió Especial de Mobilitat Sostenible ha aprovat l’inici dels tràmits per a la redacció d’una nova Ordenança de Mobilitat. El text substituirà l'actual Ordenança de Circulació i modificarà altres normatives municipals que regulen la mobilitat a la ciutat.

La nova ordenança de Mobilitat regularà el canvi modal al que ja està fent front la ciutat, per tal de donar seguretat a la ciutadania i promogui i faciliti les modalitats de transport més sostenibles que actualment ja s’estant donant a la ciutat.

La mateixa comissió serà l’encarregada d'impulsar la redacció del text normatiu, i coordinarà els diversos agents que hi hagin de participar.

El Govern de Reus va crear la Comissió especial de mobilitat sostenible en el marc del Pla d'Acció Municipal 2019-2023 amb la finalitat d’estudiar, debatre i treballar en la materialització de les propostes que permetin dur a terme les accions relatives a la promoció d’una mobilitat més sostenible, eficient, eficaç i segura per a la ciutat de Reus. La comissió està presidida per la vicealcaldesa de Reus, Noemí Llauradó; vicepresidida per la regidora d'Urbanisme i Mobilitat. Marina Berasategui, i compta amb la participació de representants dels diferents grups municipals.