Notes de premsa

El Geoportal permetrà comparar sobre el plànol de Reus les dades de les eleccions municipals 2023 amb les de les últimes 40 convocatòries electorals

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 25/05/2023
Captura de pantalla de l'app d'eleccions del Geoportal

L’Ajuntament de Reus posa a disposició de la ciutadania a través del Geoportal tot l’històric de més de 30 anys de la realitat electoral a Reus cartografiada sobre el plànol de la ciutat. El web permet veure gràficament l'evolució de les preferències dels electors reusencs al llarg dels anys. El sistema dona l’opció de carregar l'històric de dades de l'Ajuntament de Reus, que inclou totes les cites electorals (municipals, autonòmiques, generals i europees) des de l'any 1986, amb un total de 40 convocatòries.

La incorporació de l’històric de dades dota el mapa interactiu de múltiples combinacions i comparacions possibles. Així, entre les opcions de configuració, es pot plasmar la tendència a l'alça o a la baixa entre diferents cites electorals, no només de candidatures sinó també de partits agrupats; així com saber quins són els partits que més pugen i més baixen entre dues convocatòries. Les opcions possibles són:

  • Primera força
  • Segona força
  • Participació
  • Intensitat de vot per candidatura
  • Formació que més puja entre dues convocatòries
  • Formació que més baixa entre dues convocatòries
  • Guanys i pèrdues en número de vots
  • Guanys i pèrdues de vots en percentatge

Tota la informació cartografiada es pot visualitzar en àmbits territorials diversos: des del més gran, el conjunt de la ciutat, al més petit, les seccions censals, passant per col·legis i districtes electorals.

El 28 de maig, la informació s'anirà actualitzant en temps real durant la jornada electoral, a mesura que arribin noves dades de participació i escrutini. D'aquesta manera es podrà fer el seguiment de manera molt visual de quina és la mobilització i la distribució del vot per candidatures i per zones.

El Geoportal és un mapa avançat amb la informació de ciutat cartografiada, impulsat pel departament de Cartografia del Servei de Tecnologies de la Informació i Telecomunicacions de l'Ajuntament de Reus i desenvolupat amb programari lliure.

Web d'eleccions
L'Ajuntament de Reus ha activat el web de les Eleccions Municipals a Reus 2023 (eleccions.reus.cat), a través del qual es podrà fer un seguiment al detall de la jornada electoral del 28 de maig. Les dades de participació s'aniran incorporant al web a les 14:00, les 18:00 i les 20:00h. Un cop es tanquin els col·legis electorals, a les 20:00h, s'hi anirà indroduïnt el minut a minut de l'escrutini dels vots emesos. Totes les dades s'oferiran  en referència al global de la ciutat, per col·legis, per districtes electorals i per seccions censals.

El web disposa d’un Pactòmetre, una eina que permetrà fer sumes de regidors electes per configurar possibles majories de govern; i  s'hi poden consultar les dades dels comicis anteriors i els col·legis electorals, entre altres informacions.

Captura de pantalla de l'app d'eleccions del Geoportal

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.