El Catàleg de Masos de Reus, finalista als 2ns Premis Europeus d'Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic

Dilluns, 15 Juny, 2015 - 12:30

El Catàleg de Masos de Reus (Pla Espcial Urbanístic), elaborat durant el darrer mandat municipal des de la regidoria d'Arquitectura i Urbanisme, ha estat finalista en la categoria de Planejament en la segona edició del Premi Europeu d'Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic, un certamen biennal organitzat per l'Agrupació d'Arquitectes per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (AADIPA) amb el suport del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya.

Aquest premi vol reconèixer les bones pràctiques patrimonials i contribuir a la seva divulgació i té com a objectiu consolidar-se com a catalitzador i observatori dels nous reptes que afegeix la globalització de l'arquitectura contemporània en la conservació i intervenció del patrimoni construït. El diploma en reconeixement del projecte presentat per l'Ajuntament de Reus ha estat lliurat aquest divendres, 12 de juny al vespre, durant l'acte realitzat a la seu del Col·legi d'Arquitectes de Barcelona, presidit pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell. El jurat integrat per Antoni Vilanova, Sonia Puente Landázuri i Cristopher Graz ha valorat l'equilibri entre protecció i intervenció, els usos proposats i la viabilitat econòmica, la simplicitat d'aplicació del document normatiu i la qualitat del document, així com la metodologia de treball a càrrec d'un equip pluridisciplinar.

Els projectes premiats, els finalistes i els presentats formen part d'un catàleg que s'edita a cada edició amb la finalitat de documentar el certamen. També podran ser objecte d'una exposició i participar en una jornada de conferències per explicar el seu projecte.