Canalització d’un tram de mina al subsòl de la zona blava de la Riera de Miró

Dijous, 30 Juliol, 2015 - 12:45

En les darreres setmanes de juliol s’han detectat enfonsaments puntuals a l’àrea d’estacionament de zona blava de la Riera Miró que han provocat el tancament preventiu d’una cinquantena de places. Un cop realitzades les corresponents intervencions per determinar l’origen del problema, s’ha conclòs que possiblement aquesta situació és deguda a fuites en un minat que travessa la zona.

El regidor d’Urbanisme, Marc Arza, i el regidor de Via Pública i Medi Ambient, Hipòlit Monseny, han explicat aquest dijous durant una visita a aquesta zona d'estacionament que l’Ajuntament de Reus ha decidit canalitzar i entubar el tram de la mina restant que afecta la zona d’aparcament, per desguassar-la per gravetat aigües avall a la zona de la Riera de Miró.

Les tasques s’han encarregat a la divisió Aigües de Reus de la societat Reus Serveis Municipals, i s’iniciaran durant la setmana que ve. El pressupost dels treballs és de 38.000 euros, amb una durada estimada de dues setmanes, i es preveu instal·lar 102 metres de canonada de polietilè de 500 mm. Durant les obres quedaran afectades algunes places d’aparcament, així com la sortida de vehicles pel carrer de l’Àngel de la Guarda.

Sots reparats
El divendres 24 de juliol es va restringir temporalment l’accés i la utitlització d’una part de l’àrea de zona blava de la Riera Miró perquè s’hi havien detectat uns petits sots que aconsellaven limitar el pas de vehicles com a mesura de precaució. Els sots s’han reparat durant aquesta setmana amb treballs de consolidació del ferm.

A partir de l’inici d’obres per part d’Aigües de Reus, previst la setmana que ve, l’àrea de zona blava de la Riera Miró perdrà poc més de 50 places i caldrà anul·lar un parell d’accessos a l’espai: l’entrada del Raval de Sant Pere i la sortida pel carrer de l’Àngel de la Guarda.